Serie A-topper eindigt onbeslist: koploper Inter behoudt voorsprong op Juventus

26-11-2023 22:39

Internazionale blijft bovenaan staan in de Serie A. De Nerazzurri ging in een absolute kraker op bezoek bij nummer twee Juventus, en speelde met 1-1 gelijk. Het spektakel zat vooral in de eerste helft.

Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begonnen er twee Nederlanders in de basis bij Inter, dat na 27 minuten op achterstand kwam. Dusan Vlahovic begon in de vorige twee wedstrijden nog op de bank bij Juve, maar nam revanche door de 0-1 binnen te schieten. De Servische spits rondde keurig af na een prachtige actie van Federico Chiesa.

Het antwoord van de bezoekers kwam niet veel later daarna. Marcus Thuram stormde in de tegenstoot op aan de rechterkant en trok voor op Lautaro Martínez, die een even zo lekkere aanval afrondde: 1-1.

In een tweede helft dat meer op een tactisch schaakspel leek, vielen uiteindelijk geen goals meer. Dat was jammer voor het neutrale publiek, maar daar zal Inter het meest tevreden mee zijn. Het gat tussen de koploper en de nummer twee blijft na zondagavond twee punten. Komende woensdag wacht voor hen het Champions League-duel tegen Benfica.