Transfernieuws

'Ajax troeft PSV af in strijd om Gnonto en gaat op korte termijn om de tafel'

'Ajax troeft PSV af in strijd om Gnonto en gaat op korte termijn om de tafel'

08-06-2022 07:14 Laatste update: 09-06-2022 14:03

Ajax lijkt aan kop te gaan in de strijd om de handtekening van Wilfried Gnonto. De achttienjarige aanvaller van Italiaanse komaf staat ook in de belangstelling van PSV, maar Ajax gaat op korte termijn om de tafel met de belangenbehartigers van de aanvaller van FC Zürich.

Gnonto maakte zijn debuut voor Italië in de Nations League wedstrijd tegen Duitsland (1-1), en mocht gisteren zelfs in de basis starten tegen Hongarije (2-1 winst). Volgens Di Marzio kan de aanvaller niet alleen naar de Eredivisie maar zouden diverse Bundesliga en Serie A-clubs belangstelling hebben.

De Amsterdammers hadden de afgelopen maand een afwachtende houding, maar lijken er nu klaar voor om door te pakken. Het gesprek tussen beide partijen zal volgende week plaatsvinden. Gnonto is interessant voor Ajax gezien zijn leeftijd, nationaliteit en zijn nog maar éénjarige contract in Zwitserland.

Gnonto doorliep de jeugdopleiding van Internazionale, maar verliet deze in 2020 voor een avontuur in Zürich. De Italiaan was afgelopen seizoen goed voor acht goals en drie assists in 33 wedstrijden. Het prijskaartje van Gnonto zou tussen de vijf en zes miljoen euro moeten bedragen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!