Nieuws

'In de ideale situatie kopen we Van Hooijdonk, maar daar zit een prijskaartje aan'

'In de ideale situatie kopen we Van Hooijdonk, maar daar zit een prijskaartje aan'

02-06-2022 08:26

Sydney van Hooijdonk maakte het afgelopen halfjaar een dusdanige indruk dat sc Heerenveen hem het liefst definitief zou overnemen van Bologna. Technisch manager Ferry de Haan wil de spits langer in Friesland houden, maar weet dat het een lastige opgave gaat worden.

De spits kwam in januari op huurbasis over van de Italiaanse middenmoter. Van Hooijdonk maakte indruk door zeven keer te scoren in vijftien wedstrijden. "Het liefst zouden we hem kopen, dat is de ideale situatie, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast", aldus De Haan tegenover Omrop Fryslân. "En met Amin Sarr hebben we afgelopen winter al een redelijke investering gedaan."

Bologna betaalde krap een jaar geleden naar verluidt rond de 500.000 euro aan NAC Breda voor de aanvaller. Inmiddels lijkt dat bedrag flink te zijn opgeschroefd, waardoor er niet naar een definitieve overname wordt gekeken. "We zijn op dit moment met Bologna in gesprek of we Sydney nog een jaar kunnen huren", vertelt De Haan. "Sydney staat ervoor open, dus de bal ligt nu bij Bologna."

De Friezen zijn in ieder geval overtuigd van de kwaliteiten van de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk. "Sydney heeft zich de afgelopen maanden hier mateloos populair gemaakt. Er valt nog veel aan hem te ontwikkelen, maar hij heeft bij ons wel zeven goals gemaakt. En dat heb je nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!