Kane en Tottenham vernederen Arsenal en jagen op laatste Champions League-ticket

12-05-2022 22:44

Tottenham Hotspur is Arsenal in de strijd om de vierde plek tot op één punt genaderd. The Spurs wonnen mede dankzij twee goals van Harry Kane met 3-0 van The Gunners.

De ploeg van Antonio Conte kwam al vroeg op voorsprong in het Tottenham Hotspur Stadium. Tottenham kreeg een penalty door een overtreding van Cedric Soares op Heung-Min Son. Kane benutte de penalty feilloos.

Niet veel later kreeg Arsenal-verdediger Rob Holding zijn tweede gele kaart door een elleboogstoot aan het adres van Son. In de 37ste minuut maakte Kane op aangeven van Rodrigo Bentancur ook de 2-0.

In de tweede helft schoot Tottenham uit de startblokken tegen het team van Mikel Arteta. In de 47ste minuut maakte Son na een schermutseling in het strafschopgebied de 3-0 en bepaalde daarmee de eindstand.

Door de overwinning van Tottenham staat de ploeg van Conte nu op de vijfde plaats met 65 punten. Arsenal staat vierde met één punt meer. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de Premier League.