Breaking news

Atlético Madrid verslaat kampioen Real Madrid in tamme Derbi Madrileño

Atlético Madrid verslaat kampioen Real Madrid in tamme Derbi Madrileño

08-05-2022 22:59

Atlético Madrid mag zich voor de komende tijd de sterkste van Madrid noemen. De ploeg van Diego Simeone was et 1-0 te sterk voor Real Madrid, die zich sinds vorige week kampioen van Spanje mogen noemen. De Koninklijke kwam voor de dag met een halve B-opstelling, waarbij sterspelers als Karim Benzema, Thibaut Courtois, Vinicius Junior en Luka Modric op de bank zaten. 

Het was Atlético dat al voorafgaand aan de aftrap de toon zette. De ploeg van Diego Simeone kwam eerder deze week met een statement naar buiten waarin werd benadrukt dat er geen erehaag zou worden gevormd voor aartsrivaal Real Madrid, ondanks dat dit gebaar als een Spaanse traditie wordt gezien. Bij de woorden uit het statement werd inderdaad daad gevoegd. 

In de eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd te zien, maar grote kansen bleven uit. Tot vlak voor rust. Cunha stormde richting Andriy Lunin en werd in de rug gelopen door Jesus Vallejo, wat in eerste instantie werd weggewuift door de arbiter. Een paar seconden later kwam de VAR in beeld, en belandde de bal op de stip. Yannick Carrasco mocht aanleggen voor de pingel, en faalde niet: 1-0. 

Na rust was het Atlético dat er op aandrong om de voorsprong te vergroten. De ingevallen Antoine Griezmann, Matheus Cunha en doelpuntenmaker Carrasco lieten het na om de score te verdubbelen. Laatstgenoemde was hier nog het dichtst bij, maar zijn inzet trof de paal. In de slotfase van het duel was het Real dat net als tegen Manchester City op zoek ging naar de gelijkmaker, en misschien wel meer. Zo ver kwam het dit keer niet.

Atlético doet met de behaalde drie punten goede zaken in de strijd om plek vier. Het neemt hiermee afstand van concurrent Real Betis, dat zaterdagavond in de extremis van FC Barcelona verloor. Het gat tussen de twee clubs bedraagt zes punten, met nog drie wedstrijden te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!