Nieuws

Bosz telefoneerde met Slot in aanloop naar Marseille-uit: 'Je moet dat doorbreken'

Bosz telefoneerde met Slot in aanloop naar Marseille-uit: 'Je moet dat doorbreken'

05-05-2022 16:01

Peter Bosz heeft in een uitgebreide tactische analyse met Voetbal International stilgestaan bij de kansen van Feyenoord tegen Olympique Marseille. De huidige trainer van Olympique Lyon heeft voorafgaand aan de tweede halve finale van de Conference League contact gehad met trainer Arne Slot.

Drie dagen na de overwinning van Feyenoord in De Kuip boekte Lyon een overtuigende 0-3 overwinning op dezelfde tegenstander. "De belangrijkste les is dat je van ze kan winnen", vertelt Bosz voor de camera van Voetbal International. "Feyenoord speelt tegen een ploeg waarvan ik nog niet weet hoe ze zullen gaan spelen. Dat is namelijk elke keer verschillend bij hen. Er zijn een aantal vastigheden. Het is een goede ploeg, ze staan niet voor niets tweede in Frankrijk, maar ze zijn dus te kloppen."

Bosz weet waarom het Les Gones lukt om te winnen van L'OM. "Je verslaat ze door te 'durven'. Als je je alleen maar gaat aanpassen, loop je alleen maar achter de bal aan. In Frankrijk is Marseille een ploeg die dominant is en zo'n zestig procent balbezit heeft. Wij hebben geprobeerd dat te doorbreken door ze achter ons aan te laten lopen. Als je dat niet doet, loop jij achter de bal aan. Dan hebben zij genoeg kwaliteit om het je lastig te kunnen maken."

Onlangs hadden Slot en Bosz dan ook contact met elkaar, in aanloop naar de beladen return. "Ik heb even met Arne aan de telefoon gezeten, ja. Dan praat je over de wedstrijd en over wat ik ervan had verwacht. Daar hebben we het over gehad, maar ook over hoe hij het gedaan heeft. Ik vond dat Feyenoord het heel goed deed. Hij kwam tot de conclusie dat het best wel moeilijk te analyseren was, omdat ze het zo vaak anders doen. Maar goed, er kwam één gemene deler uit dat ze in hun rug kwetsbaar zijn", besluit hij tegenover VI.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!