Nieuws

'Hola Soler, adiós De Jong': Valencia komt met statement na wild Barça-gerucht

'Hola Soler, adiós De Jong': Valencia komt met statement na wild Barça-gerucht

02-05-2022 10:28

FC Barcelona zou volgens de Spaanse sportkrant AS een akkoord hebben bereikt met Valencia over de transfer van Carlos Soler. De Spanjaard zou in Catalonië worden gezien als de opvolger van Frenkie de Jong, die op de nominatie staat om te vertrekken.

'Hola Soler, adiós De Jong', valt er te lezen in AS. Met de transfer van Soler zou een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid zijn. Zowel met Valencia als met de 25-jarige Spaans international zou er een akkoord zijn bereikt. Volgens de Spaanse krant is door de komst van Soler de deur voor een vertrek van De Jong nu wagenwijd open gezet door Barça-voorzitter Joan Laporta. De Catalanen zouden zo’n zeventig miljoen euro voor de Nederlander willen vangen.  

Valencia is niet gediend van de berichtgeving en voelt zich genoodzaakt een statement uit te brengen. 'Gezien de informatie die deze maandag in Diario AS is gepubliceerd, ontkent Valencia botweg dat het een overeenkomst heeft of dat er onderhandeld wordt met FC Barcelona over de transfer van Carlos Soler. De club is momenteel juist in onderhandelingen met de speler en zijn zaakwaarnemers om zijn contract te verlengen', aldus de gevallen topclub.

De Jong
AS beweert dat Barcelona gezien de financiële positie van de club inzet op een middenveld met Pedri en Gavi als steunpilaren. Door de komst van Soler zou er een slordige vijftig miljoen euro winst kunnen worden gemaakt met een vertrek van Frenkie.

Zelf is de Nederlander niet bezig met een vertrek. De Oranje-international heeft het naar zijn zin bij de Catalanen. "Het gesprek met Xavi was heel goed. Ik heb vertrouwen in mijzelf, en de coach heeft me verteld dat hij ook vertrouwen in mij heeft. Iedereen is blij", aldus De Jong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!