Wedstrijdverslag

Feyenoord zonder kleerscheuren voorbij slap Fortuna Sittard: eenvoudige zege

Feyenoord zonder kleerscheuren voorbij slap Fortuna Sittard: eenvoudige zege

01-05-2022 20:05 Laatste update: 20:07

Tussen de ontmoetingen met Olympique Marseille door stond voor Feyenoord een uitwedstrijd met Fortuna Sittard op het programma. Het werd een gemakkelijke middag voor de Rotterdammers: 1-3.

Voorafgaand aan het duel gaf trainer Arne Slot herhaaldelijk aan liever niet te spelen, met het oog op de return in de Conference League. De eerste halve finale tegen L'OM won Feyenoord in eigen huis met 3-2 waardoor het zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschafte voor de return in Frankrijk.

Toch koos Slot ervoor zijn vertrouwde elf namen op de been te brengen en die keuze pakte goed uit. Centrale verdediger Lutsharel Geertruida groeide binnen het half uur uit tot goudhaantje. Eerst kopte de jeugdinternational raak en vervolgens was hij trefzeker via een intikker.

Yanick van Osch had tussen de twee doelpunten een belangrijke rol. De Fortuna Sittard-doelman keerde op knappe wijze een strafschop van Orkun Kökcü. Na rust ging Feyenoord vrolijk verder waar het gebleven was: domineren. Reiss Nelson schoot via beide palen het leder tegen de touwen: 0-3.

Daarna liet de Stadionclub het gaspedaal los en moest het één goal incasseren. Het was Zian Flemming die scoorde. Even daarvoor had Guus Til nog reddend opgetreden door een bal van de lijn te halen.

Dankzij het puntverlies van FC Twente zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo (1-1) bouwde Feyenoord de voorsprong op de Tukkers uit naar vijf punten. Met nog drie duels te gaan, lijkt de derde plek binnen handbereik te liggen. Fortuna Sittard staat op de veertiende plaats met vijftien punten. Indien RKC Waalwijk een resultaat boekt tegen FC Groningen kan het langszij komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!