Bayern overklast in Mainz, Dortmund onderuit ondanks hattrick Haaland

30-04-2022 17:25 Laatste update: 17:34

Bayern München is zaterdagmiddag onderuit gegaan tegen FSV Mainz 05. De kersverse landskampioen kwam snel op een 2-0 achterstand en de aansluitingstreffer van Robert Lewandowski was niet genoeg. Borussia Dortmund kwam eveneens snel op achterstand tegen VfL Bochum. Een hattrick van Erling Braut Haaland kon niet voorkomen dat de nummer twee van Duitsland ook verloor.

FSV Mainz - Bayern München 3-1
Bayern pakte het afgelopen weekend de tiende landstitel op rij en vierde dat uitvoerig. Op bezoek bij Mainz kwam de ploeg echter niet goed voor de dag. Jonathan Burkardt zette de thuisploeg na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Moussa Niakhete deed daar binnen een half uur een schepje bovenop en verdubbelde de voorsprong. Enkele minuten later deed Lewandowski iets terug en scoorde de Pool de aansluitingstreffer. Der Rekordmeister had het meeste balbezit, maar Mainz was verreweg de gevaarlijkere ploeg en stond bij het rustsignaal verdiend op voorsprong.

In het tweede bedrijf ging het wedstrijdbeeld op dezelfde voet verder en zette Mainz het verschil weer op twee. Leandro Barreiro zorgde voor de 3-1. Julian Nagelsmann maakte eerder bekend dat hij voor de resterende wedstrijden de jeugd een kans zou geven, maar alle grote namen deden mee bij de club uit Beieren. In de tweede helft voerde Nagelsmann wel enkele wissels door, maar die brachten geen veranderingen teweeg. Het bleef 3-1 in Mainz, waardoor laatstgenoemde naar de negende plek klimt in Duitsland.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-4
Dortmund kan de tweede plaats niet meer ontgaan in de Bundesliga, maar de ploeg van Marco Rose keek na acht minuten al in eigen huis tegen een 0-2 achterstand aan. Sebastien Polter en Gerrit Holtmann scoorden in de derde en achtste minuut. Dortmund leek zich te gaan blameren in eigen huis, maar een hattrick van Erling Braut Haaland, die de laatste tijd in mindere vorm verkeerde, zette Dortmund twintig minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong.

Invaller Jürgen Locadia zorgde tien minuten voor tijd echter voor de 3-3. Milos Pantovic deed daar in de slotfase een schepje bovenop en zette de bezoekers weer op voorsprong. Borussia was de betere, maar vergat de kansen te verzilveren, waardoor Bochum met de overwinning vertrok. De bezoekers kunnen de drie punten goed gebruiken en stijgen naar de elfde plek in de Bundesliga.