Freiburg en Flekken incasseren gelijkmaker in slotminuut, Leipzig verliest nipt

23-04-2022 17:28 Laatste update: 17:30

SC Freiburg en Mark Flekken hebben zaterdagavond een punt overgehouden aan het knotsgekke duel met Borussia Mönchengladbach. Het werd 3-3 in het Europa Park Stadion. RB Leipzig liep in de slotfase tegen een nederlaag aan en verliest belangrijke punten om de strijd voor de derde plek.

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3-2
Freiburg wist dat het moest winnen om zicht te houden op deelname aan de Champions League voor volgend seizoen, maar stond binnen een kwartier op een 0-2 achterstand. Amir Bensebaïni en Breel Embolo scoorden namens de bezoekers en de ploeg van doelman Mark Flekken moest aan de bak. In de eerste helft wist Freiburg echter geen aansluitingstreffer te forceren en was de ruststand 0-2.

In het tweede bedrijf stelde de thuisploeg direct orde op zaken. Vincenzo Grifo zorgde na vier minuten voor de aansluiting, terwijl Christian Günter na ruim een uur spelen voor de gelijkmaker zorgde. Tien minuten voor tijd was Philippe Liebhart de grote held aan de kant van Freiburg en tekende hij voor de 3-2. Freiburg gaf die voorsprong niet meer uit handen. Door de overwinning blijft Freiburg meedoen om de derde plek in Duitsland en is de achterstand op RB Leipzig slechts één punt.

RB Leipzig - FC Union Berlin 1-2
RB Leipzig heeft zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen Union. Door de treffer van Yussuf Poulsen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar de bezoekers sloegen in de slotfase toe. Sven Michel en Kevin Behrens draaiden de stand volledig om, waardoor Leipzig uiteindelijk met een 1-2 nederlaag van het veld afdroop.

Door de nederlaag zakt Leipzig naar de vierde plaats en is het verschil met nummer vijf Freiburg slechts op doelsaldo beter. Union kruipt door de overwinning dichter bij de top vijf in Duitsland en doet het dit seizoen uitstekend.