Nieuws

Anderlecht wil Zirkzee graag houden: 'Resultaten zullen daarin belangrijk worden'

Anderlecht wil Zirkzee graag houden: 'Resultaten zullen daarin belangrijk worden'

12-04-2022 08:11 Laatste update: 08:13

RSC Anderlecht is zeer te spreken over de diensten van Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits, die gehuurd wordt van Bayern München, was het afgelopen weekend wederom belangrijk voor Paars-wit en staat dit seizoen al op mooie cijfers. 

Zirkzee maakt een prima seizoen door met met collega-aanvaller Christian Kouamé, die van Fiorentina wordt gehuurd. In de Belgische podcast De Tribune van Sporza spreekt sportief directeur Peter Verbeke zijn waardering uit voor het aanvalsduo. "Zirkzee en Kouamé doen het heel goed, ze zijn heel complementair."

Anderlecht wil volgend seizoen graag verder met de twee aanvallers. Zirkzee staat dit seizoen inmiddels op vijftien treffers en acht assists en oogst veel lof in België. "Tegelijkertijd weten we: het zijn twee gehuurde spelers. Dus het wordt moeilijk om ze te houden", vervolgt Verbeke. We hebben de hoop op Zirkzee en Kouamé nog niet opgegeven. De vraag is wat we kunnen aanbieden." 

Daarmee doelt Verbeke op de sportieve resultaten bij Anderlecht. De Belgische club won het afgelopen weekend op bezoek bij KV Kortrijk en staat nu derde in de Belgische competitie. De play-offs voor de landstitel kan de ploeg niet meer ontgaan. "Er zijn voor Zirkzee misschien opties. Hij heeft nog maar een jaar contract. Dan geldt ook de vraag: wat wil de speler?", besluit Verbeke. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!