Nieuws

Emmen houdt optie open voor langer verblijf succestrainer: 'Nog geen club gemeld'

Emmen houdt optie open voor langer verblijf succestrainer: 'Nog geen club gemeld'

31-03-2022 11:15

Dick Lukkien heeft zijn volgend jaar aflopend contract nog altijd niet verlengd. Volgens Michel Jansen, technisch manager bij FC Emmen, is het niet uitgesloten dat de oefenmeester na afloop van dit seizoen de deur achter zich dichttrekt bij de Drentenaren.

FC Emmen ligt op koers om een jaar na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie direct weer te promoveren naar de Eredivisie. Mogelijk zit Lukkien dan niet meer op de bank bij de huidige koploper van het tweede niveau van Nederland. Diverse media uit het oosten melden dat de vijftigjarige trainer op het lijstje staat bij Heracles Almelo.

Bij die club is al enige tijd duidelijk dat de huidige coach, Frank Wormuth, na afloop van dit seizoen naar FC Groningen verkast. "Natuurlijk denken we wel na over een situatie waarin Dick vertrekt, maar we gaan er pas rekening mee houden als een club zich bij ons meldt", vertelt Jansen aan Voetbal International. "Dat is nog niet gebeurd", vervolgt hij.

De beleidsbepaler laat er geen twijfel over bestaan, wat hem betreft staat Lukkien volgend jaar 'gewoon' nog aan het roer bij Emmen. "We hebben met Dick een heel ervaren trainer. Het heeft onze voorkeur dat hij zijn contract minimaal uitdient. Daarnaast is het ook een optie om met hem te gaan praten over het opnieuw verlengen van de samenwerking", aldus de technisch manager.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!