PSV is maatje te groot voor Fortuna Sittard en wint met ruime cijfers

20-03-2022 18:22 Laatste update: 22:08

PSV heeft zondag een sterke indruk gemaakt in het duel met Fortuna Sittard. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren overtuigend met 5-0.

Roger Schmidt wees Joey Veerman aan als vervanger van de geblesseerde Cody Gakpo. Verder bleef de basiself intact ten opzichte van het gewonnen Conference League-duel met FC Kopenhagen. De Eindhovenaren kwamen goed uit de startblokken en wisten al na tien minuten voor de openingstreffer te zorgen. Phillipp Max tikte van dichtbij de 1-0 binnen.

PSV ging na het doelpunt verder waar het gebleven was en had geen partij aan Fortuna. Het elftal van Schmidt kwam zelf nauwelijks in gevaar en wist via Ritsu Doan de score te vergroten. De Japanner schoot op aangeven van Eran Zahavi raak. De Israëlische spits zorgde twee minuten later al voor de beslissing in de wedstrijd, door de 3-0 binnen te koppen.

Ook in de tweede helft had PSV niks te vrezen van de bezoekers. Een kwartier voor tijd zorgde invaller Bruma voor de 4-0 en de eveneens ingevallen Carlos Vinícius maakte er vijf minuten later ook nog 5-0 van. Dat was tevens de einduitslag in Eindhoven. PSV verkleint het gat met Ajax daardoor weer tot twee punten en gaat na de interlandbreak op bezoek bij FC Twente.