Nieuws

Manchester United speelt kleurloos gelijk, Weghorst en co. pakken punt

Manchester United speelt kleurloos gelijk, Weghorst en co. pakken punt

26-02-2022 17:53 Laatste update: 22:53

Manchester United is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Watford te winnen. Hoewel alle grote namen op het veld stonden, verlieten de bezoekers Old Trafford met een punt. Burnley heeft met Wout Weghorst in de basis wederom resultaat geboekt. Op bezoek bij Crystal Palace werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Manchester United - Watford FC 0-0
Manchester United begon met Harry Maguire op de bank en maakte op woensdagavond in de Champions League al een povere indruk tegen Atlético Madrid. Tegen Watford wisten The Red Devils 22 schoten te lossen, maar belandde er slechts drie tussen de palen. Bruno Fernandes miste meerdere grote kansen en Cristiano Ronaldo scoorde nog, maar werd teruggevlagd voor buitenspel.

Een kwartier voor tijd werd Marcus Rashford nog door trainer Ralf Rangnick binnen de lijnen gebracht als laatste offensief en verving hij Nemanja Matic. Ondanks het slotoffensief en de vele kansen tijdens de wedstrijd bleef de brilstand op het bord staan. Maguire kwam het gehele duel niet in actie.

Door het enkele punt is de vierde plek van United in gevaar. De ploeg uit Manchester staat slechts twee punten boven nummer vijf Arsenal en heeft bovendien drie wedstrijden meer gespeeld dan The Gunners. Watford staat op de voorlaatste plaats in de Premier League en zal blij zijn met het punt. 

Crystal Palace - Burnley 1-1
Na achtereenvolgende zeges op Brighton & Hove Albion (0-3) en Tottenham Hotspur (1-0) ging Burnley op jacht naar de derde zege op rij. De ploeg keek echter al snel tegen een achterstand aan, nadat Jeffrey Schlupp binnen tien minuten voor de openingstreffer zorgde.

Weghorst wist zich het gehele duel niet te onderscheiden, maar zag zijn ploeg door een eigen goal van Luka Milivojevic wel op gelijke hoogte komen. Daar bleef het ook bij. Burnley verlaat dankzij zeven punten uit drie duels bijna de degradatiezonde. Het gat met nummer zeventien Everton bedraagt één punt.

Andere uitslagen
Brentford FC - Newcastle United 0-2
- Aston Villa 0-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!