Nieuws

Afellay snapt situatie rond El Ghazi totaal niet: 'Ik vind het wel gek'

Afellay snapt situatie rond El Ghazi totaal niet: 'Ik vind het wel gek'

6 november - 06:45

Ibrahim Afellay kan maar moeilijk de situatie van Anwar El Ghazi snappen. De rechtsbuiten werd ontslagen dor FSV Mainz 05, nadat hij pro-Palestijnse berichten had geplaatst. Afellay sprong in de bres en deed zijn verhaal bij Studio Voetbal.

"Wat heeft deze jongen nou verkeerd gezegd? Hij heeft ook gezegd hoe hij het geïnterpreteerd heeft. Als je ziet hoe dat bij Mazraoui is opgelost bij Bayern München", zegt de 53-voudig Nederlands international.

Vooral het feit dat de Duitse werkgever van El Ghazi hem wegstuurde na een post waarin de buitenspeler zich uitspreekt tegen elke vorm van geweld raakt Afellay. "Ik vind het wel gek, ja. Hij heeft zich allereerst positief uitgesproken over het feit dat iedereen gelijk is. Hij is tegen antisemitisme, islamofobie en onderdrukking. Daar heeft hij zich over uitgesproken. Hij heeft zich daarover uitgesproken en aangegeven hoe hij die uitspraak bedoelt. Andere mensen interpreteren dat anders."

Toch kan El Ghazi op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij maakte transfervrij de overstap van PSV naar Mainz, maar kwam slechts tot drie wedstrijden. Daarin gaf hij één assist. Afgelopen zaterdag won der Karnevalsverein knap met 2-0 thuis van RB Leipzig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!