Nieuws

Veel twijfelgevallen bij Ajax voor 'degradatiekraker': 'Hoop dat het meevalt'

Veel twijfelgevallen bij Ajax voor 'degradatiekraker': 'Hoop dat het meevalt'

20-10-2023 15:27

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft voor het duel met FC Utrecht van aanstaande zondag te maken met vier twijfelgevallen. De coach vertelt in gesprek met de clubmedia dat het meedoen van Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Devyne Rensch nog onzeker is.

De Ajax-spelers keerden afgelopen week allemaal terug van hun verplichtingen bij hun nationale elftallen. Steijn heeft daardoor een rustige periode achter de rug. "De interlandperiode was goed voor mij en de staf", vertelt hij. "We hebben met een kleine groep doorgetraind, want het gros was weg. Ik heb veel wedstrijden van ons, FC Utrecht en van onze internationals bekeken. Daar heb ik mooie dingen gezien en dat is positief. Ze hebben allemaal veel minuten gemaakt."

"De jongens zijn even weggeweest en ik zie frisse en vrolijke gezichten op de club", voegt hij eraan toe. Sommige jongens hebben echter wat kwetsuurtjes opgelopen. Steijn vertelt dat de situatie van Berghuis, Van den Boomen, Tahirovic en Rensch nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Ook Silvano Vos is nog niet helemaal fit, maar hij is er tegen Utrecht sowieso niet bij wegens een schorsing.

"FC Utrecht-uit is een mooie, maar traditioneel lastige wedstrijd", blikt Steijn vooruit. "Zij hebben het zwaar, net als wij. Ik verwacht een pittig duel op het scherpst van de snede. Beide teams hebben een overwinning nodig."

FC Utrecht – Ajax begint zondagmiddag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. De Amsterdammers staan op een voorlopig zestiende plaats in de Eredivisie, de Utrechters zijn hekkensluiter. Het duel wordt daarom bestempeld als zogenaamde 'degradatiekraker'.