Transfernieuws

'Sparta dicht bij akkoord met Fred Rutten als opvolger van Steijn'

'Sparta dicht bij akkoord met Fred Rutten als opvolger van Steijn'

27-06-2023 23:27 Laatste update: 28-06-2023 00:06

Sparta Rotterdam is dicht bij een akkoord met Fred Rutten. De 60-jarige oefenmeester was vorig seizoen nog assistent-trainer bij PSV, maar lijkt de opvolger te worden van de naar Ajax vertrokken Maurice Steijn. Dat meldt ESPN dinsdagavond.

Sparta overtrof afgelopen seizoen alle verwachtingen door onder Steijn de finale van de play-offs om Europees voetbal te halen. De Spangenaren zagen vervolgens hoe hun succescoach naar Amsterdam vertrok, maar haalde tot op de dag van vandaag nog geen vervanger in huis. Ze gooiden een hengeltje uit naar oud-clubman en -bondscoach Danny Blind, maar een kregen een 'nee' te horen.

Met Rutten lijkt meer succes te worden geboekt. Beide partijen zijn momenteel in gesprek en een akkoord nadert. Rutten was in het afgelopen seizoen nog één wedstrijd hoofdcoach van PSV, doordat Ruud van Nistelrooij vlak voor het einde besloot om de club te verlaten. In de laatste speelronde werd AZ met 1-2 verslagen, waardoor de Eindhovenaren als tweede eindigden en de voorrondes van de Champions League bereikten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!