Nieuws

Xavi hoopt op komst Messi: 'Heb de leiding verteld over mijn wens om hem te halen'

Xavi hoopt op komst Messi: 'Heb de leiding verteld over mijn wens om hem te halen'

29-05-2023 19:49

Xavi Hernández hoopt Lionel Messi komende zomer toe te voegen aan zijn selectie. De Spanjaard heeft zelfs al gesproken met de Argentijn over een sensationele terugkeer.

Het verhaal is bekend. Messi verlaat komende zomer naar alle waarschijnlijkheid Paris Saint-Germain en lijkt zich op te maken voor een transfer naar de Major League Soccer, Saudi-Arabië of een terugkeer naar Barcelona. De Catalanen hopen de sterspeler weer in de armen te sluiten, zo bevestigt Xavi. "Ik heb de leiding van onze ploeg en onze voorzitter op de hoogte gesteld van mijn wens om hem te halen. Ik twijfel er niet aan. Hij heeft de honger, is een winnaar, een leider en daarnaast een beslissende voetballer", vertelt Xavi in gesprek met SPORT.

Xavi bevestigt te hebben gesproken met Messi over een mogelijke terugkeer. "Ja, ik praat geregeld met hem. Dan vertel ik hem hoe ik zijn rol zie. Hij is een andere speler geworden. Wat hij ons zou geven? De laatste pass in de final third, assists, gevaar uit spelhervattingen, doelpunten. Wat niet? Hij zou veel aan ons bijdragen. Ik twijfel geen seconde over zijn toegevoegde waarde. Alleen het hangt ook van hem af, maar ik denk dat hij het zou willen", sluit de Spanjaard bemoedigend af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!