Nieuws

De Jong: 'Acht punten achter op Feyenoord, dat kan gewoon niet'

De Jong: 'Acht punten achter op Feyenoord, dat kan gewoon niet'

22-04-2023 07:36
2

Luuk de Jong ziet in dat de achterstand op koploper Feyenoord ontoelaatbaar is. Toch kijkt de aanvaller uit naar de confrontatie met Ajax die zondag op het programma staat in de strijd om plek twee.

De Jong gaat tegenover het Algemeen Dagblad in op de titelrace in de Eredivisie. PSV staat momenteel acht punten achter op Feyenoord en dat is volgens de aanvoerder van PSV te veel. "Bij PSV begin je elk seizoen met het doel om kampioen te worden. Het kan zijn dat je het niet haalt, maar acht punten achter Feyenoord na 29 wedstrijden. Dát kan gewoon niet. Punt. Hoe knap Feyenoord het ook doet."

Zondag staat de topper tegen Ajax op het programma. "In mijn eerste PSV-periode speelde ik altijd graag tegen Ajax. Zeker thuis. Dit is een tegenstander die per definitie zelf wat wil. Je komt meer dan tegen andere teams in één-tegen-één-situaties", begint De Jong over de wedstrijd. "PSV - Ajax gaat nu niet rechtstreeks om plek 1, nee. Daarin falen we. Maar het blijft wél PSV - Ajax. Je staat 's morgens toch net even anders op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!