Transfernieuws

'Twente rammelt op poorten van De Kuip en heeft Feyenoord-buitenspeler op het oog'

'Twente rammelt op poorten van De Kuip en heeft Feyenoord-buitenspeler op het oog'

20-04-2023 13:02

FC Twente heeft zijn oog laten vallen op Marouan Azarkan, meldt 1908.nl. De buitenspeler van Feyenoord zou een geschikte opvolger zijn voor de mogelijk vertrekkende Vaclav Cerny.

Na een verhuurperiode aan NAC Breda keerde Azarkan terug in Rotterdam, maar niet bij Feyenoord. De Stadionclub verhuurt de buitenspeler nu voor het tweede jaar aan stadsgenoot Excelsior, waar hij het dit seizoen aardig doet in de Eredivisie. De Nederlander met Marokkaanse roots scoorde al drie keer en gaf zes assists in 23 wedstrijden in de Eredivisie.

Dat is ook Twente niet onopgemerkt gebleven. Naar verluidt ziet de nieuwe trainer Joseph Oosting het wel zitten in Azarkan en is hij dan ook een goede vervanger van Cerny. De Tsjech ligt nog tot 2025 vast in Enschede, maar sorteerde eerder al voor op een zomers vertrek. "Ik weet dat er met mijn huidige prestaties interesse loskomt van andere clubs. Er speelt ook wel wat, weet ik van mijn zaakwaarnemer", klonk het al eens in Voetbal International.

Volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl is de kans groot dat Feyenoord binnen afzienbare tijd een bod ontvangt uit Enschede. Daarmee zijn de rollen een keer omgedraaid, aangezien de Rotterdammers al geregeld op de poorten van de Grolsch Veste hebben gerammeld voor Ramiz Zerrouki. Naast Twente hebben naar verluidt ook Udinese en Toulouse interesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!