Nieuws

Weghorst openhartig: 'Ten Hag schetste zeker niet het plaatje zoals het nu is'

Weghorst openhartig: 'Ten Hag schetste zeker niet het plaatje zoals het nu is'

22-03-2023 23:35

Wout Weghorst geniet met volle teugen bij Manchester United. De transfer naar de Engelse grootmacht is vooralsnog beter uitgepakt dan gehoopt voor de Oranje-international.

Weghorst wordt de laatste weken door manager Erik ten Hag opgesteld als nummer tien. "Nee, hij schetste zeker niet het plaatje zoals het nu is’", vertelt Weghorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ten Hag zei dat er een spits nodig was. Eén die in zijn manier van spelen past. Anthony Martial deed het prima, maar is blessuregevoelig en de trainer wilde alle posities dubbel bezet. 'Dat is waarvoor je komt', zei-ie. Maar hij zei wel duidelijk: het is aan jou, je kúnt dingen afdwingen. En de beste speelt."

De Oranje-international werkte hard in Manchester en stond in begon in alle achtien wedstrijden sinds zijn komst in de basis. Weghorst voelt zich als een vis in het water bij Manchester United. "Je ervaart pas hoe groot United is als je er deel van uitmaakt. Dit is een absolute topclub, met alle aandacht van buitenaf, hoe het leeft met fans. Daar moet je een weg in vinden en mee omgaan. Uiteindelijk lukt het me om ook in deze omgeving mezelf te zijn", aldus de dertigjarige Nederlander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!