Ten Hag mag blijven dromen van vier prijzen na late goals van Garnacho en Fred

01-03-2023 22:39 Laatste update: 22:46
1

Manchester United is dankzij twee late doelpunten tegen West Ham United kwartfinalist in de strijd om de FA Cup: 3-1. Tegen The Hammers bracht Alejandro Garnacho Old Trafford in extase, vlak voor het verstrijken van de negentig minuten.

Voorafgaand aan het duel vond een indrukwekkende minuut stilte plaats ter nagedachtenis aan de overleden legendarische voetbalcommentator John Motson. In de eerst helft leek de thuisploeg op een volgepakt Old Trafford niet in goeden doen, want de ploeg van Erik ten Hag kwam maar amper tot kansen. Toch was het Marcel Sabitzer die het eerste wapenfeit van de wedstrijd liet noteren. Het schot van de Oostenrijker werd een prooi voor doelman Alphonse Aréola.

De grootste kans van het eerste bedrijf was zonder enige twijfel voor Michail Antonio. De aanvaller mocht alleen op David De Gea af, maar vond de Spanjaard op zijn weg. Na rust greep Erik ten Hag in en bracht hij de op de bank begonnen Casemiro in de ploeg voor Scott McTominay. Tien minuten na de theepauze pakten The Hammers brutaal de leiding via Saïd Benrahma. Op heerlijke wijze krulde de Algerijn de bal in de rechterkruising.

De Nederlandse manager aarzelde geen moment en bracht met topschutter Marcus Rashford en Lisandro Martínez direct twee nieuwe krachten in de ploeg. Een kwartier voor tijd leek Casemiro net als tegen Newcastle United in de League Cup (2-0) te scoren met een kopbal, maar de Braziliaan bleek nipt buitenspel te staan. Even later was het wel raak voor United. Nayef Aguerd kopte de bal uit een corner in het eigen doel: 1-1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten de in de basis begonnen Alejandro Garnacho gerekend. Een inzet van Wout Weghorst werd gekraakt, waarna de bal voor de voet van de talentvolle Argentijn belandde. Met veel gevoel krulde de buitenspeler de bal voorbij de kansloze Areola.

De derde treffer van de avond bleek niet de laatste op Old Trafford. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd maakte Fred op aangeven van Weghorst uit een snelle counter aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Door het uitschakelen van West Ham United is Ten Hag met The Mancunians zeker van de kwartfinale van de FA Cup. Daardoor heeft de Nederlander nog altijd uitzicht op het winnen van alle vier de mogelijke prijzen dit seizoen.