Feyenoord sleept overwinning uit het vuur en zet AZ op vijf punten achterstand

18-02-2023 23:01
2

Feyenoord heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om het landskampioenschap. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van AZ en staan nu vijf punten voor op de Alkmaarders.

Feyenoord en AZ beleefden een rustige beginfase. Beide ploegen probeerden van achteren uit op te bouwen, maar kwamen nauwelijks tot een dreigende aanval. Na twintig minuten voetballen lag de bal ineens in het Rotterdamse doel. Javairô Dilrosun kopte de bal uit een corner van AZ in eigen goal. Wat volgde in de eerste helft was een, voor Nederlandse begrippen, kaartenregen. Scheidsrechter Dennis Higler trok maar liefst zes gele kaarten in het eerste bedrijf. AZ leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar zagen de thuisploeg voor rust nog langszij komen. Oussama Idrissi gaf een perfect uitgemeten voorzet waarna Alireza Jahanbakhsh de bal binnen kopte.

In de tweede helft werd er door beide ploegen een hoop strijd op de mat gelegd. Feyenoord leek op voorsprong te komen door een doelpunt van Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits stond echter buitenspel waardoor het feest niet doorging. De inbreng van Igor Paixão gaf de nodige aanvallende impuls voor Feyenoord. De Braziliaan was meerdere keren gevaarlijk voor de Rotterdammers, maar kwam niet tot scoren. Feyenoord ging in de slotfase op zoek naar de winnende goal en werd daarvoor beloond. Na een afvallende bal uit een corner besloot Marcus Pederson van afstand uit te halen, met succes. De back schoot raak en verzekerde de Rotterdammer van drie punten.