Arsenal is koploper af: Man City wint kraker in Londen, Haaland wéér belangrijk

15-02-2023 22:26

Manchester City heeft het topaffiche uit bij Arsenal met 1-3 weten te winnen. De ploeg van manager Pep Guardiola is daardoor de nieuwe koploper in de Premier League

Arsenal begon met een voorsprong van drie punten op Manchester City aan de kraker in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het was City dat als eerste op voorsprong kwam. Door een fout van Takehiro Tomiyasu kon Kevin de Bruyne de bal over Aaron Ramsdale in het Arsenal-doel schieten.

The Gunners moesten in de achtervolging en deden dat met resultaat. Vlak voor rust kende scheidsrechter Anthony Taylor een controversiële strafschop toe voor een overtreding van Ederson op Eddie Nketiah. Het buitenkansje werd benut door Bukayo Saka, waardoor de twee ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten.

Na rust ging het op en neer in de clash tussen de titanen. Nadat City eerder al een penalty claimde na een vermeende overtreding op Erling Braut Haaland kwamen ze rond de zeventigste minuut alsnog op voorsprong. Arsenal leverde de bal simpel in, waarna City er vluchtig op los combineerde. Jack Grealish was het eindstation en rondde koeltjes af: 1-2. Tien minuten later was het wederom raak. Na een mooie aanval van The Citizens was het Erling Braut Haaland die op aangeven van De Bruyne de 1-3 binnen schoot. Daarmee bepaalde de Noor de eindstand.

Door de overwinning van City neemt het de koppositie in ieder geval tijdelijk over van Arsenal. De ploeg van Guardiola staat nu met evenveel punten maar een beter doelsaldo op de eerste plaats in de Premier League. Arsenal heeft één wedstrijd minder gespeeld.