Nieuws

Gouweleeuw imponeert buiten de grenzen: 'Eigenlijk te goed voor die club'

Gouweleeuw imponeert buiten de grenzen: 'Eigenlijk te goed voor die club'

24-12-2022 21:32

Jeffrey Gouweleeuw is in Nederland al enigszins in de vergetelheid geraakt, maar speelde de afgelopen zes jaar in de basis van Augsburg FC. De 31-jarige centrumverdediger laat in de Bundesliga uitstekende dingen zien.

In het kerstnummer van Voetbal International wordt Augsburg-watcher Tobias Altschäffl geïnterviewd. "Toen hij kwam wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar al snel bleek dat hij over veel kwaliteiten beschikte", stelt de journalist van BILD over Gouweleeuw. "Hij is verdedigend uitstekend, sterk in de lucht en is daarnaast uitgegroeid tot echte leider. In Augsburg is Jeff simpelweg de baas, als je het mij vraagt eigenlijk té goed voor het niveau van de club."

Het valt de journalist op dat Gouweleeuw geen grote naam in Nederland is. "Ik vind het best bijzonder dat hij nooit in beeld is geweest voor jullie nationale team. Misschien komt dat doordat hij voor Augsburg speelt, een relatief kleine club in Duitsland. Maar hij heeft alles, hij geldt in de Bundesliga als verdediger van topniveau", besluit Altschäffl. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!