Ajax ontsnapt aan tweede nederlaag op rij na doelpuntrijke oefenzege op Volendam

07-12-2022 14:17

Ajax is nipt aan een nederlaag ontsnapt tijdens een oefenduel met FC Volendam. De mannen van trainer Alfred Schreuder wonnen met 5-4 en in de tweede helft vielen er maar liefst acht doelpunten.

Het besloten duel tussen Ajax en FC Volendam werd op De Toekomst afgewerkt. De Amsterdammers begonnen met onder meer Maarten Stekelenburg, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Devyne Rensch en Brian Brobbey. Bij Volendam stond Diego Gustavo in de basis en de middenvelder die zijn officiële debuut nog niet maakte zorgde voor de 0-1 na zeven minuten. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft barstte er een heus doelpuntenfestijn los. Na 36 seconden schoot Daryl van Mieghem de 0-2 tegen te touwen en twee minuten later werd het zelfs 0-3 voor Het Andere Oranje via Brian Plat. Daarna was het woord aan Ajax. Jorrel Hato zorgde er in de 56e minuut voor dat de Amsterdammers terug in de wedstrijd kwamen: 1-3.

Krap twee minuten later maakte Francisco Conceição de aansluitingstreffer voor Ajax na een assist van Brian Brobbey. Daarna ging het pas écht draaien bij de ploeg van Schreuder. In de 65e minuut schoot Brobbey de gelijkmaker binnen, waarna de kleine Conceição zijn ploeg op aangeven van Bassey op voorsprong kopte.

Volendam gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Een kwartier voor tijd was het Antonioli die voor de gelijkmaker tekende. Het duel leek daardoor gelijk te eindigen, maar in de laatste minuut kopte Brobbey zijn tweede van de middag binnen. Daardoor gaat Ajax nipt niet voor de tweede keer op rij onderuit in een oefenduel, na de eerdere 0-2 nederlaag tegen Blackburn Rovers.