Nieuws

Onana mogelijk tóch nog in actie op WK: 'Heeft mijn beslissing geaccepteerd'

Onana mogelijk tóch nog in actie op WK: 'Heeft mijn beslissing geaccepteerd'

28-11-2022 16:31 Laatste update: 16:53
1

Rigobert Song heeft gereageerd op de verwijdering van Andre Onana uit de selectie van Kameroen. Volgens de bondscoach van De Ontembare Leeuwen is het niet uitgesloten dat de voormalig Ajax-doelman dit WK nog zijn rentree maakt onder de lat.

Dat vertelt de keuzeheer na afloop van het spektakelstuk tegen Servië (3-3) op de persconferentie. Volgens Song schortte het aan het gedrag van Onana en ontbrak hij daarom in de opstelling. "Hij is een belangrijke speler, maar we zitten in een moeilijk toernooi", wordt de bondscoach geciteerd door het ANP.

"Ik moet ervoor zorgen dat het teambelang boven dat van elk individu staat. Hij heeft mijn beslissing geaccepteerd. We zullen zien of hij doorgaat en of hij zich weer aan de regels kan houden." Opmerkelijk genoeg maakt Song niet duidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden tussen hem en Onana. Naar verluidt zou de trainer zijn pupil opgedragen hebben 'meer traditioneel' te moeten keepen en zou de Internazionale-sluitpost aangegeven hebben dat niet te zullen doen.

Dat uitgerekend de vervanger van Onana, Devis Epassy, er ongelukkig uitzag bij de tweede treffer van Sergej Milinkovic-Savic maakt de ingreep pijnlijker. 'Ik nam een groot risico, maar ik ben de vader van deze kinderen. Dus als ik risico's én beslissingen moet nemen, dan doe ik dat en sta ik achter wat ik doe."

Voor Kameroen wacht een hels karwei om plaatsing voor de achtste finale te bewerkstelligen. Alleen een zege tegen topfavoriet Brazilië telt om door te gaan op het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!