Nieuws

'Hernández (26) wilde carrière beëindigen na zware blessure tegen Australië'

'Hernández (26) wilde carrière beëindigen na zware blessure tegen Australië'

26-11-2022 16:33

Lucas Hernández raakte in het eerste groepsduel van Frankrijk zwaar geblesseerd en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. De 26-jarige verdediger dacht tijdelijk aan het beëindigen van zijn carrière na het mislopen van de rest van het WK.

L'Équipe schrijft dat Hernández ontroostbaar was na het oplopen van de blessure. De linksback kwam na slechts tien minuten verkeerd neer tegen Australië en moest het veld verlaten voor zijn broer Theo. Hernández mist niet alleen het WK, maar komt ook naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen niet meer in actie voor Bayern München.

De linksback hield zijn poot stijf, maar is na een gesprek met zijn moeder weer bijgedraaid. Hernández is inmiddels geopereerd en zijn humeur is aanzienlijk verbeterd. De linksback grapte met zijn ploeg al dat hij weer op tijd zal spelen voor de WK-finale. 

Frankrijk staat zaterdag tegenover Denemarken en kan met een overwinning als eerste land zich plaatsen voor de achtste finales. De wedstrijd tegen Australië werd met 4-1 gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!