Nieuws

Pijnlijke constatering over Frenkie de Jong: 'Hij zou het boegbeeld moeten worden'

Pijnlijke constatering over Frenkie de Jong: 'Hij zou het boegbeeld moeten worden'

11-12-2021 12:40 Laatste update: 13:12

Frenkie de Jong zou in de ideale wereld moeten terugkeren naar Ajax. Dat betoogt Sjoerd Mossou, die de Nederlander ongelukkig ziet worden bij het ploeterende FC Barcelona.  

De Jong verhuisde twee jaar geleden voor maar liefst 86 miljoen euro naar de Blaugranas. Waar de middenvelder in zijn eerste seizoen nog op goedkeuring kon rekenen voor zijn prestaties, begint de kritiek op de Oranje-international steeds grotere proporties aan te nemen.  

Mossou bespreekt de situatie van de Nederlandse voetballer in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'In de Champions League tegen clubs van het kaliber Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain of Benfica? 8-2, 3-0, 3-0, 3-0, 4-1 en 3-0 verlies', haalt de journalist de resultaten van Barcelona met De Jong in de gelederen aan. 'Aan de kille realiteit kunnen we niet voorbij', vervolgt hij de ongelukkige situatie waarin de Nederlander zich bij Barça bevindt.  

'In de vijf Clásicos tegen Real Madrid, in de Spaanse competitie, werd met De Jong in de basis niet één keer gewonnen', constateert de journalist. Om de matige resultaten puur en alleen op het conto van De Jong toe te schrijven noemt hij 'onzinnig'. 'Een oplossing is nog niet direct voorhanden. Verkoop zou Barcelona wat financiële adem kunnen verschaffen, maar juist Frenkie de Jong had in Camp Nou het boegbeeld van een nieuwe tijd moeten worden', is de pijnlijke constatering.  

'Een transfer betekent nóg meer gezichtsverlies, en welke club gaat er nog pakweg 100 miljoen euro voor hem neertellen? Terug naar Ajax zou sportief gezien het beste zijn, maar zo rijk is Marc Overmars nou ook weer niet', besluit Mossou zijn betoog.