Breaking news

Manchester United en Ronaldo breken per direct: 'Ik wens ze alle succes'

Manchester United en Ronaldo breken per direct: 'Ik wens ze alle succes'

22 november - 18:30 Laatste update: 19:00
6

Manchester United verbreekt per direct de samenwerking met Cristiano Ronaldo. De Portugese superster gaf een controversieel interview met Piers Morgan en dat is volgens de club niet meer te herstellen. 

Dat laat United via de officiële kanalen weten. 'Cristiano Ronaldo verlaat Manchester United met wederzijds akkoord, en dat gebeurt per direct. De club bedankt hem voor zijn immense toevoeging gedurende twee seizoenen op Old Trafford', schrijft de club.

'Iedereen bij Manchester United concentreert zich nu op de progressie van het team onder manager Erik ten Hag. We blijven samenwerken om successen te behalen op het veld', voegt de club daar aan toe op de clubsite

Ronaldo ging al enige tijd niet door één deur met manager Ten Hag. De Portugees weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur en verliet vroegtijdig de tribune om naar de kleedkamer te gaan. Vervolgens hield Ronaldo het spraakmakende interview met Morgan, waarin hij zijn onvrede toonde en zich niet gerespecteerd voelde. Na het interview is United van mening dat de speler zich onmogelijk heeft gemaakt bij de club.

De Portugees speelde tussen 2003 en 2009 al voor The Red Devils en verdiende daar een overstap naar Real Madrid mee. De aanvaller keerde twaalf jaar later terug bij United en wist in zijn eerste seizoen clubtopscorer te worden. In het tweede seizoen ging het vanaf het begin al bergafwaarts en kwam de aanvaller na verloop van tijd niet meer in de plannen van Ten Hag voor.

Ronaldo had zelf ook enkele woorden over wat het besluit betreft. 'Ik hou van Manchester United en ik hou van de fans, dat zal nooit veranderen. Het is het juiste moment om een nieuwe uitdaging op te zoeken. Ik wens de club het beste.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie