Nieuws

Simons kan geluk niet op ondanks nederlaag PSV: 'Ik ga maximaal genieten'

Simons kan geluk niet op ondanks nederlaag PSV: 'Ik ga maximaal genieten'

13-11-2022 07:15

Ondanks de 0-1 nederlaag tegen AZ Alkmaar, kan Xavi Simons zijn geluk momenteel niet op. Het talent van PSV zit bij de definitieve selectie van Oranje en gaat naar het WK in Qatar.

Al snel werd vrijdag bekend dat bondscoach Louis van Gaal de afvallers om tien uur gebeld had. Simons wilde niet te vroeg juichen. "Het was wachten ja, ik wilde niet meteen blij zijn toen ik na tien uur nog niet was gebeld", aldus Simons tegenover ESPN. "Ik wilde gewoon wachten tot twaalf uur, toen het officieel was."

"Ik was aan het douchen. Iedereen schreeuwde, iedereen was blij voor me", herinnert Simons zich het moment van de bekendmaking. "Toen ik thuiskwam, had iedereen emoties, mijn moeder vooral. Ze moest huilen, dat was het mooiste. Mijn moeder heeft zo hard gewerkt voor mij. Dat zij nu zo'n beloning krijgt, geeft mij alleen maar trots en power om door te gaan."

"De WK-finale heb ik ook gezien", doelt Simons op de WK-finale van Nederland tegen Spanje. "Twee WK's later ben ik er ook. Het is een droom voor een negentienjarige om erbij te zijn, ik ga maximaal genieten. Ik ga gewoon mezelf zijn, lekker voetballen, lekker genieten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!