Nieuws

Flop bij Twente, maar superster in Zweden: Jeremejeff landskampioen met Häcken

Flop bij Twente, maar superster in Zweden: Jeremejeff landskampioen met Häcken

31-10-2022 11:33

Van flop bij FC Twente naar superster in de Zweedse competitie. Alexander Jeremejeff speelde vorig seizoen een paar maanden op huurbasis bij de Tukkers, maar kon er geen potten breken. In zijn geboorteland is dat alles behalve het geval. Afgelopen weekend werd hij verrassend landskampioen met BK Häcken en mag hij zich topscorer van de Allsvenskan noemen.

En dat mag een gigantische stunt heten. Häcken werd namelijk nog nooit kampioen en haalde slechts enkele keren Europees voetbal. In 2019 speelden de Zweden in de voorrondes van de Europa League nog tegen AZ. Volgend seizoen wacht de Champions League, wellicht met Jeremejeff.

"Het gevoel is onbeschrijfelijk, onwerkelijk", vertelde de aanvaller aan Aftonbladet. Ondanks dat hij zelf wegens een schorsing niet meedeed in de met 0-4 gewonnen derby tegen IFK Göteborg, pakte zijn ploeg de titel. Hij maakte 22 doelpunten in 26 wedstrijden en bleek van onschatbare waarde.

"Ik heb het er met mijn familie de laatste tijd veel over gehad", toonde Jeremejeff zich duidelijk emotioneel. "Ik heb er het hele jaar het maximale uit proberen te halen. Nu sta ik hier en wordt mijn haar goud geverfd. Dat was mijn ambitie toen ik hier kwam. Ik wilde uitblinken. Het kriebelde. Voetbal is vreemd. Nu spring ik eruit en is mijn nieuwe ambitie dat ik het in het buitenland weer wil laten zien", aldus de Zweed die in Enschede tot slechts één doelpunt kwam.

Met Simon Gustafson stond er nog een oud-Eredivisiespeler in de basis bij BK Häcken. Hoe lang dat voor de 29-jarige Jeremejeff nog geldt, is onduidelijk. "We zijn voorbereid op alle scenario's", zegt technisch directeur Martin Ericsson. "We begrijpen dat het verleidelijk is om tegen het juiste bedrag te verhuizen. Zeker gezien het punt waarop hij zich in zijn carrière bevindt. We hebben goede gesprekken met hem en zijn zaakwaarnemer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!