Nieuws

Slot ziet twee problemen bij Feyenoord: 'Daarom speelt nog wel eens iemand anders'

Slot ziet twee problemen bij Feyenoord: 'Daarom speelt nog wel eens iemand anders'

28-10-2022 07:47
1

Arne Slot baalt van de onnodige nederlaag van Feyenoord op bezoek bij Sturm Graz. De trainer zag het wéér bij een standaardsituatie misgaan voor de Rotterdammers en dat is dit seizoen niet voor het eerst. 

Slot meldde zich na afloop voor de camera van ESPN. "Dit was natuurlijk voor ons het slechtst denkbare resultaat. Dat het in de laatste minuut gebeurt, is extra pijnlijk. Als je in de eerste helft ziet hoe we ons onder de druk uit voetballen, is dat volgens mij wel prima. We hadden vaak genoeg onze aanvallers in leuke posities. Daardoor hebben we best een aantal kansen gehad. Eigenlijk moet je vanuit dat vele balbezit nog veel meer kansen creëeren. Dat deden we niet."

De trainer rekende zich na een redelijke eerste helft nog niet rijk. "Dat weet je nooit zeker, je weet ook hoe opportunistisch spelen. De bal was in de tweede helft veel in de lucht en daardoor konden we minder ons eigen spel spelen. Onze invallers lieten ook geen heel gelukkige indruk achter. Dan zie je in de eindfase dat ze overal de bal erinbrengen. Mijn ervaring leert me dan ook dat het wel eens mis kan gaan bij een standaardsituatie."

Feyenoord liet zich weer verrassen in een standaardsituatie. Wat Slot betreft is het een zwakte waar zijn ploeg aan moet werken. "Als je dan een domme overtreding maakt, en die bal wordt in de zestien gebracht, dan kan hij verkeerd vallen en dat gebeurde. Dat is pijnlijk, wanneer de 2-2 tegen Midtjylland ook uit een standardsituatie komt en ook twee doelpunten tegen PSV. Als je in de eerste helft best veel balbezit hebt, moet je er maar aan doen om aan meer kansen te komen. Daarom speelt er op de buitenkant nog wel eens iemand anders, want dat lukt niet altijd. Er is nog niemand onomstreden op die positie.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!