Nieuws

Sandler eindelijk belangrijk voor NEC: 'Op de training gaan ze vijf meter naast'

Sandler eindelijk belangrijk voor NEC: 'Op de training gaan ze vijf meter naast'

24-10-2022 14:56

Voor NEC was de 3-3 in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles over het algemeen een teleurstellend resultaat, maar voor Philippe Sandler was het een mooie middag. De 25-jarige verdediger keerde terug in de Eredivisie na een lange blessure en maakte de belangrijke gelijkmaker in de laatste seconden.

De carrière van Sandler wordt gekenmerkt door het nodige blessureleed. Bij zowel PEC Zwolle, Manchester City, Anderlecht, Troyes en Feyenoord draaide het vooral om herstellen. Zondagmiddag was dit tegen Go Ahead gelukkig niet hét thema.

"Het was mooi om te zien hoe blij mijn ploeggenoten voor me waren", begint de Nederlander in gesprek met De Gelderlander. "We trainen vaak op afwerken en ik moet eerlijk bekennen dat de ballen meestal vijf of zes meter naast het doel gaan als ik kop. Deze zat er wel goed in, maar het was ook een perfecte voorzet van Tannane."

Tegen Fortuna Sittard in de beker kwam Sandler voor het eerste binnen de lijnen voor de ploeg van Rogier Meijer, maar als het aan hem had gelegen was dit er al eerder van gekomen. "Het gaat de goede kant op, maar nog niet zoals ik het wil hebben", aldus Sandler, die wederom te kampen had met een terugval. "Tegen FC Utrecht zou ik bij de selectie zitten, maar de dag voor die wedstrijd kreeg ik een terugval. Dat is klote, maar ik weet als geen ander hoe je daar mee om moet gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!