Nieuws

Becker: 'Er zit nog meer potentie in me en dat wil ik aan iedereen laten zien'

Becker: 'Er zit nog meer potentie in me en dat wil ik aan iedereen laten zien'

28-09-2022 22:30 Laatste update: 22:31

Sheraldo Becker is blij met het vertrouwen dat hij krijgt bij 1. FC Union Berlin. De voormalig jeugdspeler van Ajax maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door in Duitsland en ziet één groot verschil met Nederland.

"In Nederland wordt iets minder van je geëist in defensief opzicht. Ik moest wennen aan de hoge intensiteit hier", reageert Becker in gesprek met Voetbal International. "Daarom worstelde ik in het begin met wat blessures. Ik ben geleidelijk beter geworden en kon wennen aan de tactiek van de ploeg. Ik wist dat ik op het juiste pad was, maar het vergt tijd om volledig te acclimatiseren."

De Nederlandse rechtsbuiten staat in Duitsland vooral bekend om zijn ongekende snelheid. "Of ik hier extra op train? Nee, daar ben ik mee geboren", vertelt Becker. "Je kunt trainen om een klein beetje sneller te worden, maar dat is het. De spelers in de NFL zijn er ook mee geboren. Hetzelfde geldt voor andere sporten. Als het mogelijk was om erop te trainen, zou ik dat natuurlijk doen."

De 27-jarige aanvaller kijgt veel vertrouwen bij zijn club. "Het is belangrijk dat ik nu vanaf de aftrap speel. In het begin speelde ik niet met regelmaat, waardoor het lastig was", zegt hij eerlijk. "Nu heeft iedereen vertrouwen in me. Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn contract heb verlengd. Er zit nog meer potentie in me en dat wil ik aan iedereen laten zien. Of het nu via doelpunten of assists is, of door een defensieve bijdrage te leveren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s