Breaking news

AZ weet tegenstanders groepsfase: debutant uit Liechtenstein naar Alkmaar

AZ weet tegenstanders groepsfase: debutant uit Liechtenstein naar Alkmaar

26-08-2022 15:00 Laatste update: 15:10

AZ weet welke tegenstanders het treft in de groepsfase van de Conference League. De Noord-Hollanders werden bij de loting in Groep E geplaatst en nemen het op tegen Apollon Limassol FC en FC Vaduz en Dnipro.

Als groepshoofd in pot 1 kwam als eerste tegenstander het Cypriotische Apollon Limassol FC uit de koker. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen als derde in The Cypriot First Division. FC Vaduz schreef donderdag geschiedenis, door zich als eerste ploeg ooit uit Liechtenstein te plaatsen voor een Europees eindtoernooi. De ploeg speelt op het tweede niveau van Zwitserland.

Aangezien Vaduz uit Liechtenstein afkomstig is - en dat land geen eigen nationale competitie heeft - en lid is van zowel de FIFA als de UEFA, kreeg de ploeg een Europees ticket. Hierdoor mag de ploeg uit het dwergstaatje deelnemen aan de Conference League.

Als laatste tegenstander kwam met FC Dnipro een club uit de koker die pas in 2017 werd opgericht. De Oekraïense formatie ging eerder door het leven als Dnipro Dnjepropetrovsk. Op het oog lijken de Alkmaarders gunstig te hebben geloot. Tegenstanders als Fiorentina en OGC Nice behoorden ook tot de mogelijkheden, maar AZ ontloopt deze opponenten dus.

De ploeg die als eerste eindigt in de groep slaat de zogeheten 'tussenronde' over. In die ronde nemen de nummers twee van de poulefase van de Conference League en de nummers drie van de Europa League het tegen elkaar op. 

De volledige loting voor de Conference League:

Groep A: Istanbul Basaksehir, Fiorentina, Heart of Midlothian, RFS

Groep B: West Ham United, FCSB, Anderlecht, Silkeborg

Groep C: Villarreal, Hapoel Be'er Sheva, Austria Wien, Lech Poznan

Groep D: FK Partizan, FC Köln, OGC Nice, Slovacko

Groep E: AZ, Apollon Limassol, Vaduz, Dnipro

Groep F: KAA Gent, Molde FK, Shamrock Rovers, Djurgardens

Groep G: Slavia Praag, CFR Cluj, Sivasspor, Ballkani

Groep H: FC Basel, Slovan Bratislava, FK Zalgiris, Pyunik

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!