Oranje kan WK-ticket zaterdagavond al verdienen: Noren geven het weg

13-11-2021 19:54 Laatste update: 19:55

Oranje kan zaterdagavond met een zege op Montenegro het directe WK-ticket veiligstellen. Noorwegen slaagde er in eigen huis namelijk niet in om zich te ontdoen van Letland: 0-0.

De hele wedstrijd was Noorwegen de bovenliggende partij, maar de Letse defensie wilde maar niet capituleren. Roberts Ozols, de keeper van Letland, kweet zich uitstekend van zijn taak en hield een paar knappe ballen uit zijn net. Zeker in de fase vlak na rust kreeg hij het druk en doken de nodige Noren voor hem op, maar Ozols en de verdediging bleven overeind.

De frustratie in het stadion nam alsmaar toe en een doelpunt leek niet meer te gaan vallen. Tien minuten voor tijd ontplofte Ullevaal alsnog: Mohamed Elyounoussi prikte de bal bij de tweede paal binnen en dacht daarmee de winnende goal op zijn naam te hebben gekregen, maar na minutenlang overleg keurde de VAR het doelpunt af wegens buitenspel.

In de ontzettend spannende slotfase en de acht minuten blessuretijd die daarbij hoorden, beukten de Noren op de poort van Ozols. De bevrijdende goal viel echter niet meer en dus krijgt Oranje zaterdagavond in Podgorica al de gelegenheid om een direct WK-ticket veilig te stellen. Bij winst op Montenegro gaat het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal naar Qatar en doet de wedstrijd tegen de Noren van aanstaande dinsdag er niet meer toe.