Nieuws

Schreuder noemt opvallende naam voor rechtsbackpositie: 'Een slimme voetballer'

Schreuder noemt opvallende naam voor rechtsbackpositie: 'Een slimme voetballer'

26-07-2022 22:39

Alfred Schreuder denkt dat hij Kian Fitz-Jim kan omscholen tot rechtervleugelverdediger. De negentienjarige Amsterdammer is van origine een centrale middenvelder, maar volgens zijn nieuwe trainer kan hij ook prima uit de voeten op de backpositie. 

"Fitz-Jim is een ontzettend slimme speler en is eigenlijk een middenvelder, maar dat was Mazraoui vroeger ook", zegt Schreuder in gesprek met Ziggo Sport. "Als je goed op die positie kunt spelen en je leert ook te verdedigen, dan is dat een hele mooie positie voor een slimme voetballer." Fitz-Jim kwam in de voorbereiding al meerdere malen in actie voor Ajax, maar hij wacht nog steeds op zijn officiële debuut voor het vlaggenschip. De negentienjarige Amsterdammer speelde tot dusver zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax, waar hij in totaal 55 keer in actie kwam.

Schreuder gaat in gesprek met Ziggo Sport ook kort in op de afwezigheid van Mohamed Ihattaren, die naar verluidt last heeft van bedreigingen. De hoofdtrainer van Ajax verwacht binnen een week meer duidelijkheid te hebben over zijn situatie. "De club is in gesprek met Mo. Daar horen we op korte termijn wel iets meer over, denk ik. Ik heb afgelopen week zelf niet veel contact gehad, toevallig gisteren en vandaag wel een beetje. Maar dat houd ik tussen ons."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!