Transfernieuws

'Club Brugge deelt nieuws: Nederlander mag transfervrij naar het buitenland toe'

'Club Brugge deelt nieuws: Nederlander mag transfervrij naar het buitenland toe'

26-07-2022 10:10

Ruud Vormer past niet meer in de plannen van Club Brugge. De Nederlander, die onlangs nog in de basis stond in het eerste competitieduel, mag na acht seizoenen trouwe dienst transfervrij vertrekken bij Blauw-Zwart

Dat weet Het Nieuwsblad te melden. Vormer beleefde het afgelopen seizoen een lastige periode en onder zowel trainer Philippe Clement als Alfred Schreuder kwam de Nederlander niet tot een basisplaats. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kon Vormer wél op een basisplek rekenen en in de openingswedstrijd tegen RC Genk stond Vormer samen met Noa Lang en Bjorn Meijer aan de aftrap. Volgens het Belgische medium zijn er echter duidelijke afspraken gemaakt tussen de club en speler: Vormer mag na acht seizoenen transfervrij vertrekken.

Na het aantrekken van Casper Nielsen werd er nogmaals een gesprek met Vormer gevoerd om de afspraken te bevestigen. De 34-jarige Nederlander gaat zijn laatste contractjaar in bij Brugge en de middenvelder heeft toestemming gekregen transfervrij naar het buitenland te vertrekken. Of Vormer dat ook zal doen, is de vraag: de speler heeft het naar zijn zin in België en is al op leeftijd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!