Transfernieuws

Bayern verzekerd van komst De Ligt: 'Overeenkomst met de collega's uit Turijn'

Bayern verzekerd van komst De Ligt: 'Overeenkomst met de collega's uit Turijn'

19-07-2022 17:59

Bayern München mag bijna de komst van Matthijs de Ligt officieel maken. Technisch directeur Hasan Salihadmidzic liet dinsdagmiddag weten dat de overeenkomst gesloten is en de laatste handtekeningen worden gezet. 

De Ligt speelde de afgelopen drie seizoenen bij Juventus, maar was niet tevreden met het sportieve plaatje en vertrekt nu naar Der Rekordmeister. "We wachten op de laatste details, we hebben een overeenkomst met de collega's uit Turijn", zei de technisch directeur tegenover Duitse media. 

De verdediger gaat naar verluidt maximaal tachtig miljoen euro kosten. In 2019 vertrok De Ligt voor 86 miljoen euro van Ajax naar Juventus en daardoor is hij de duurste Nederlander aller tijden wanneer beide bedragen worden opgeteld.

De Ligt rondde dinsdag de medische keuring af en is inmiddels ook al per vliegtuig naar de Verenigde Staten vertrokken om zich aan te sluiten bij de voorbereidingstour van de ploeg. Woensdag speelt de club tegen D.C. United, waar Wayne Rooney sinds kort de trainer is. In het weekend volgt de kraker tegen Manchester City.