Nieuws

Zo kijkt Nagelsmann naar zijn toekomst als bondscoach van Duitsland

Zo kijkt Nagelsmann naar zijn toekomst als bondscoach van Duitsland

24 maart - 09:47

Het is nog maar de vraag of Julian Nagelsmann ook na het EK in eigen land bondscoach is van Duitsland. Na afloop van de overwinning op Frankrijk (0-2) liet de oefenmeester zich uit over zijn toekomst. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Nagelsmann met je door!

Na zijn vertrek bij Bayern München in maart 2023, werd Nagelsmann in september van dat jaar aangesteld als bondscoach van Duitsland. De 36-jarige oefenmeester tekende slechts voor een jaar, waardoor hij komende zomer uit contract loopt. Recent kwam al naar buiten dat de DFB het contract nog voor het EK zou willen verlengen. "Dat hangt natuurlijk een beetje af van het aanbod. Over het algemeen ben ik natuurlijk blij als de hoofdrolspelers tevreden zijn over de technische staf. Dat is een goede eerste stap", gaf de trainer zaterdagavond aan tegenover ZDF.

Nagelsmann wil zelf eerst alles evalueren, voordat hij de knoop over een langer verblijf doorhakt. "Als het voor mij onmogelijk was om te verlengen, had ik dat gezegd en dan hoefden ze mij niets aan te bieden. Het is niet onmogelijk, maar het is ook geen gegeven", aldus de Duitser. "De focus ligt nu op het EK, maar je hebt ook gemoedsrust als alles duidelijk is." Een mogelijkheid voor Nagelsmann kan ook zijn dat hij alleen bij een succesvol eindtoernooi langer aan kan blijven. Daarover wilde de oefenmeester niet al te diep op in gaan. "De genen die daar over gaan zullen er snel genoeg achter komen of ik dit goed vind of niet. Maar het heeft niets te maken met het financiële aspect, Dat wil ik graag duidelijk maken", aldus Nagelsmann.

In de vijf interlands die Nagelsmann aan het roer staat bij Duitsland, wist het er twee als winnaar af te sluiten. Daarnaast gingen er twee verloren en werd er één keer gelijk gespeeld. Komende dinsdag wacht er een oefeninterland met Nederland, waarna het begin juni het EK 2024 van start gaat. Duitsland zit samen met Schotland, Hongarije en Zwitserland in Groep A.