Nieuws

Harde uithaal van Brenet: dit zegt de Twente-back over scheidsrechter Joey Kooij

Harde uithaal van Brenet: dit zegt de Twente-back over scheidsrechter Joey Kooij

18 maart - 22:40 Laatste update: 22:45

Joshua Brenet is geen groot fan van scheidsrechter Joey Kooij. De verdediger van FC Twente haalt op Instagram hard uit naar de arbiter, nadat de Tukkers door een aantal discutabele momenten met 1-0 verloren van PSV.

Kooij wekte de verbazing van vriend en vijand door een doelpunt van Myron Boadu af te keuren. De aanvaller zou Walter Benitez hebben aangevallen in het zestienmetergebied, iets waar velen hun vraagtekens bij plaatsten. "Hij irriteert alles en iedereen rondom het voetbal", stelde analist Kenneth Perez. "Hij maakt hele gekke beslissingen en als een ingooi wat langer duurt, gaat hij stoer doen en telt hij er een minuut bij. Je ziet bij iedereen dat ze denken: wat loopt hij te doen? Dat is bijna elke wedstrijd bij hem het geval."

Wat zegt Brenet over het optreden van Kooij?

'Damn deze was pijnlijk', schrijft de verdediger op Instagram. '12 tegen 11, tja dan wordt het moeilijk. Prima pot gefloten, geweldig, ongekend', aldus een sarcastische Brenet. Onder meer PSV'ers Noa Lang, Boy Waterman en Patrick van Aanholt kunnen wel lachen om de post van Brenet en melden zich met lach-emoji's in de comments.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!