Nieuws

Enorme klap voor Nottingham Forest: puntenmindering zorgt voor degradatiestress

Enorme klap voor Nottingham Forest: puntenmindering zorgt voor degradatiestress

18 maart - 15:27 Laatste update: 15:44

Nottingham Forest heeft vier punten in mindering gekregen voor het overtreden van de financiële regels in de Premier League. Dat melden diverse Engelse media zojuist. Daardoor verkeren The Garibaldis in één klap in de degradatiezone.

Door de straf zakt Forest van de veilige zeventiende naar de gevaarlijke achttiende plaats. De ploeg had tot maandag 25 punten, maar nu 21. Dat is er één minder dan Luton Town, dat daardoor uit de degradatiezone klimt.

Forest zal waarschijnlijk in beroep gaan tegen de beslissing. De club heeft toegegeven de regels te hebben overtreden, maar probeert zich te verdedigen door te zeggen er bijzondere omstandigheden waren rondom de verkoop van Brennan Johnson aan Tottenham Hotspur. Een onafhankelijk commissie heeft beslist dat Forest in de periode van 2020 tot 2023 te veel geld heeft uitgegeven, waardoor ze maximaal zo'n 120 miljoen euro verlies mochten draaien over drie boekjaren, maar dat overschreden hebben.

Als Forest in beroep wil gaan, moet de zaak voor 15 april worden behandeld en afgerond. De club van de Griekse eigenaar Evangelos Marinakis, is de tweede in de Premier League die dit seizoen een puntenstraf heeft gekregen. Vorig jaar november kreeg Everton tien punten in mindering voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar die werd later teruggebracht tot zes punten. Everton wacht nog op een mogelijk tweede puntenstraf, nadat ze net als Nottingham Forest werden doorverwezen naar de onafhankelijke commissie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!