Nieuws

Brobbey afwezig: wanneer zat er voor het laatst geen enkele Ajacied bij Oranje?

Brobbey afwezig: wanneer zat er voor het laatst geen enkele Ajacied bij Oranje?

18 maart - 13:03 Laatste update: 17:32

Brian Brobbey heeft zich maandagmiddag afgemeld voor de oefeninterlands met het Nederlands elftal. Daardoor zit er voor het eerst sinds lange tijd geen enkele Ajacied bij de Oranje-selectie. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer dat voor het laatst gebeurde.

Door een hamstringblessure die Brobbey zondagmiddag opliep in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (2-2), zal hij de komende week niet inzetbaar zijn. Oranje speelt op vrijdagavond thuis tegen Schotland en op dinsdagavond uit tegen Duitsland. Koeman kan daardoor in de aanval alleen beschikken over Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen en Wout Weghorst. Eerder meldde Joshua Zirkzee zich al af, eveneens met een hamstringblessure.

Twaalf jaar geleden

De laatste keer dat het Nederlands elftal het zonder een speler van Ajax moest stellen, dateert uit 2012. Destijds speelde Oranje een oefenduel met Engeland (2-3 voor Nederland). Gregory van der Wiel en Vurnon Anita waren toen wel geselecteerd, maar haalden het duel toen niet wegens blessures. Bert van Marwijk was de bondscoach in die periode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!