Breaking news

Nieuwe afmelding bij Oranje: Brobbey mist oefeninterlands door hamstringblessure

Nieuwe afmelding bij Oranje: Brobbey mist oefeninterlands door hamstringblessure

18 maart - 12:17 Laatste update: 12:20
1

Brian Brobbey heeft zich afgemeld voor de oefeninterlands met het Nederlands elftal. De spits van Ajax liep zondagmiddag een hamstringblessure op in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (2-2). Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op.

Daardoor zit er momenteel opvallend genoeg geen enkele Ajacied bij de Oranje-selectie. Nederland speelt vrijdagavond om 20.45 uur thuis tegen Schotland. Dinsdag gaat Oranje om diezelfde tijd op bezoek bij Duitsland.

Ajax-coach John van 't Schip had zondag al weinig veelbelovende woorden over de blessure van Brobbey. "Dat hij uitvalt, is nooit een goed teken", zei hij. "Maar of het een kramp was of een hamstringblessure, is afwachten."

Eerder zag Koeman met Joshua Zirkzee al een andere spits afvallen. Wat aanvallers betreft kan de bondscoach tegen Schotland en Duitsland nog beschikken over Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen en Wout Weghorst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!