Nieuws

Thuistenue Oranje gepresenteerd: in dit shirt speelt Nederland het EK in Duitsland

Thuistenue Oranje gepresenteerd: in dit shirt speelt Nederland het EK in Duitsland

18 maart - 09:15 Laatste update: 25 maart - 15:08

Over enkele maanden staat het EK in Duitsland voor de deur. Het Nederlands elftal is vanzelfsprekend van de partij en het thuistenue van Oranje is nu bekend gemaakt. VoetbalNieuws.nl geeft je de eerste beelden.

Nederland heeft zich geplaatst voor het EK en zal het in juni en hopelijk ook juli op gaan nemen tegen in ieder geval Oostenrijk en Frankrijk. Vooraf neemt Oranje nog afscheid van het Nederlandse publiek en staan er wedstrijden met Duitsland en Schotland op het programma. De KNVB heeft nu met een schitterend filmpje het shirt gepresenteerd. Bondscoach Ronald Koeman en Frenkie de Jong werpen hierin hun eerste blik op het nieuwe shirt. Komende vrijdag wordt het shirt voor het eerst gedragen tegen Schotland. 

Hoe ziet het EK-shirt van het Nederlands elftal er uit?


Vanzelfsprekend ziet het thuisshirt er Oranje uit. Zoals wel vaker zien we blauwe accenten terug en ook ditmaal is die kleur dominant aanwezig. Rondom de mouwen en de hals is de blauwe kleur duidelijk zichtbaar. Ook het logo zal in het blauw op de borst staan. Aan de achterkant zullen er ook nog blauwgroene accenten zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!