Nieuws

Kuyt gebruikt oefenvormen van ex-trainers: 'Lijkt simpel, maar kan verschil maken'

Kuyt gebruikt oefenvormen van ex-trainers: 'Lijkt simpel, maar kan verschil maken'

27-06-2022 23:55 Laatste update: 23:59

Dirk Kuyt heeft maandag zijn eerste groepstraining met ADO Den Haag afgelegd. De nieuwe hoofdtrainer van de Keuken Kampioen Divisie-club denkt dat hij veel oefenvormen van zijn voormalig trainers mee kan nemen in zijn eigen veldtrainingen.

Kuyt begint in Den Haag aan zijn eerste grote klus als hoofdtrainer. "Ik moet mezelf nog laten zien als trainer. Als trainer ben ik een ander persoon, ik kijk heel erg naar de mogelijkheden die wij binnen het team hebben en dingen die je kunt verbeteren", vertelt de Katwijker in gesprek met de NOS

"Ik houd van aanvallend voetbal en intensiteit, dat wil ik erin slijpen bij deze groep en dat soort jongens zoek ik", vervolgt hij. "Maar het begint bij keihard werken. Eerst moeten we fysiek in staat zijn om het maximale eruit te halen en daarna gaan we er mooi voetbal in slijpen."

De voormalig speler van onder meer Feyenoord, Liverpool en het Nederlands elftal heeft veel geleerd van zijn oude oefenmeesters. "De pass-en-trapvorm die we net deden, heb ik zelf bij Louis van Gaal, Rafael Benítez en Bert van Marwijk gedaan", klinkt het. "Het lijkt heel simpel, maar uiteindelijk maken die kleine dingen straks het verschil tussen winnen en verliezen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!