Transfernieuws

'Arsenal doet zaken met São Paulo en heeft Braziliaans toptalent (19) binnen'

'Arsenal doet zaken met São Paulo en heeft Braziliaans toptalent (19) binnen'

10-06-2022 10:29 Laatste update: 10:53

Arsenal heeft volgens Fabrizio Romano de komst van de Braziliaanse buitenspeler Marquinhos afgerond. Het talent komt over van São Paulo en zet zijn handtekening onder een meerjarige verbintenis bij The Gunners.

Volgens de Italiaanse transferspecialist is er een bedrag van 3,5 miljoen euro met de overgang gemoeid voor de negentienjarige aanvaller die nog tot 31 mei 2024 onder contract stond bij de Braziliaanse club.

Tot nu toe kwam hij tot 17 duels in de hoofdmacht van São Paulo in actie. Daarin was hij drie keer trefzeker en bereidde hij één doelpunt voor. Hij kwam voornamelijk als invaller in actie: hij speelde slechts 539 minuten over alle officiële competities gemeten.

In Londen zet de aanvaller zijn krabbel onder een contract dat loopt tot juni 2027. Arsenal lijkt een koopje binnen te hebben, aangezien Transfermarkt.de de waarde van Marquinhos heeft bepaald op zeven miljoen euro. Of São Paulo een eventuele doorverkoopclausule heeft bedongen, is niet duidelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!