Nieuws

Honger Eriksen is nog niet gestild: 'Weet hoe mooi de Champions League is'

Honger Eriksen is nog niet gestild: 'Weet hoe mooi de Champions League is'

15-05-2022 13:39

Christian Eriksen gaat een spannende zomer tegemoet. De van een hartstilstand herstelde middenvelder vocht zich bij Brentford terug in het profvoetbal en zou daar kunnen blijven, maar de Champions League-ambities van de Deen blijven kriebelen.

Eriksen heeft zijn draai helemaal gevonden bij Brentford. De oud-Ajacied was in negen Premier League-wedstrijden al verantwoordelijk voor één goal en drie assists. Bovendien maakt de Deen indruk met zijn spel. Eriksen heeft een aflopend contract bij de Londense ploeg, waardoor hij komende zomer gratis de deur uit kan lopen.

"Ik heb verschillende opties en heb nog geen keuze gemaakt", vertelt Eriksen aan Viaplay. "Het moet een plek zijn die goed bij mij en mijn gezin past. Er is niet één iets waar ik de voorkeur aan geef. We zullen zien wat er komt."

De Deens international geeft wél te kennen dat zijn honger naar het allerhoogste niveau nog niet gestild is. "Champions League-voetbal neem ik mee in mijn beslissing. Als je kijkt naar het sportieve, dan zou ik heel graag nog een keer in de Champions League spelen. Ik weet hoe mooi dat is. Maar uiteindelijk is het niet het allerbelangrijkste." Onder meer Tottenham Hotspur zou interesse hebben in een terugkeer van Eriksen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!