Nieuws

Broer Dick lovend over Ajax-target Schreuder: 'Wie weet wat er nog komt'

Broer Dick lovend over Ajax-target Schreuder: 'Wie weet wat er nog komt'

30-04-2022 08:15

Terwijl Dick Schreuder met PEC Zwolle strijdt om handhaving in de Eredivisie, is zijn broer Alfred inmiddels begonnen aan de play-offs voor het kampioenschap in België met Club Brugge. De coach van de Belgen geldt als een van de topkandidaten om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax.

"Alfred heeft een supermooie carrière", laat broer Dick optekenen door De Telegraaf. "Bij FC Twente is hij geslachtofferd, maar als je naar de cijfers kijkt, dan heeft hij het daar helemaal niet zo slecht gedaan in een heel moeilijke periode", doelt Dick op het ontslag van Alfred na zijn eerste klus als hoofdtrainer bij de Tukkers. "Daarna heeft hij zich geweldig terug geknokt. Assistent van Nagelsmann bij Hoffenheim, van Ten Hag bij Ajax en van Koeman bij Barcelona. We hebben samen bij Hoffenheim gezeten. En nu strijdt Alfred met Club Brugge voor de landstitel in België. En wie weet wat er nog komt."

Dick zelf begon in november aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij het toen op sterven na dood verklaarde PEC Zwolle. "Veel mensen in mijn omgeving zeiden: waar begin je aan? Het is je eerste klus, blijf wachten. Maar wat had ik te willen? Ik heb er hard voor moeten werken om op mijn 50e mijn diploma te hebben. Ik wilde de kans niet laten lopen, want je weet niet of er nog één komt."

De trainer heeft geen spijt van zijn keuze. Als er gekeken wordt naar het aantal punten dit kalenderjaar, staat PEC zelfs op de zesde plaats. "Het moeilijke van onze huidige situatie is dat we van ver gekomen zijn, maar dat het ook nog alle kanten op kan. We kunnen er over een paar weken dramatisch voor staan, maar het kan ook nog helemaal goed komen. Het is knap wat we tot nu toe gedaan hebben, maar we willen er wel in blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!